Te lelijk voor tinder? #Neukloterij

 

Twee studenten begonnen dit jaar een loterij met een wel heel bijzonder soort hoofdprijs: seks. Ondernemers Thomas Poeltjes (21 jaar) en Wouter Worstman (19 jaar) blikken terug op hun succes.

Inmiddels kent een groot deel van Nederland jullie van de neukloterij. Jullie hebben ruim anderhalf miljoen loten verkocht en hebben bij meerdere talkshows aan tafel gezeten. Voor degenen die in het begin van 2015 onder een steen hebben geleefd: wat is de neukloterij precies?

Thomas: De neukloterij is zoals de naam het al zegt een loterij. Door een lot te kopen speel je mee voor de hoofdprijs, dat is niet een suf geldbedrag of een lelijke televisie, maar een topavond met een partner naar keuze.

Wouter: Wij bieden voor 5 euro al de kans op dit geluk, en wat is vijf euro nou. Daar koop je anders twee biertjes of een zwangerschapstest voor.

Kan de winnaar echt iedereen uitkiezen? Stel je voor dat ik zou winnen en ik een nacht het bed met Maxima zou willen delen.

Wouter: Ik denk niet dat Willy dat zou kunnen waarderen.

Thomas: Nee, uiteraard kunnen wij niemand dwingen tot seks. We hebben met de eerste winnares – ja het was een vrouw die won – een profiel samengesteld van haar droomman. Vervolgens hebben we meerdere gigolo’s benaderd en uiteindelijk heeft zij haar keuze laten vallen op Jamal. Ze was erg tevreden.

Winnen is belangrijker dan meedoen. #Neukloterij

 

Hoe zijn jullie in eerste instantie op het idee gekomen?

Thomas: Wouter was de trapleuning aan het repareren met een riem (vraag mij ook niet hoe hij dat heeft bedacht) en ik was een prachtig betoog aan het houden over het Israël-Palestina conflict. Op een gegeven moment zei ik iets over het accepteren van hun noodlot. Wouter, de oversekste viezerik, dacht echter dat ik neuklot zei.

Geluk is het mooiste wanneer je het kunt delen, toch? Nu ook halve en kwart loten. #Neukloterij

 

Waarom denken jullie dat dit idee zo’n enorm succes is geworden?

Wouter: Ik las toentertijd iets dat negen op de tien loterijwinnaars naderhand wouden dat ze niet hadden gewonnen. Geld maakt niet gelukkig.

Thomas: Precies, maar iedereen wil seks, dat zit nou eenmaal in de mens.  Je zou kunnen zeggen dat wij een shortcut presenteren. Mannen werken zich vaak uit de naad om een vrouw in bed te krijgen. 10 uur swipen op tinder voor twaalf matches. Vijftig uur in de week werken zodat je een dame mee uit eten kan nemen. Vreselijk.

Veel diners, veel rekeningen betaald, maar toch weinig kusjes? #Neukloterij

 

Wouter: Precies, en de kans op seks is dan nog steeds minimaal, tenzij je een of andere lelijk gedrocht meeneemt uit de discotheek. Maar daar wordt niemand echt blij van. Tevens blijkt dat de meeste loten niet voor de koper zelf zijn gekocht, maar cadeau zijn gedaan. Wat wij verkopen is vooral een droom, een gedachte, wat nou als ik je wint en seks mag hebben met wie je ook maar wilt. Heerlijk toch? En wat is leuker dan een droom cadeau doen?

Thomas: Wel grappig trouwens. We hadden in eerste instantie de gedachte om ons vooral op oude vieze mannen en puberjongetjes te richten, maar het zijn vooral chicks die het elkaar cadeau doen. Ik denk uiteindelijk dat deze one-liners grotendeel voor ons succes hebben gezorgd. Het is niet alsof het idee van een seksloterij compleet nieuw was. In Engeland was er ook al wel eens zoiets geweest en in sommige Aziatische landen schijnt het een truc te zijn om de prostitutie-regels te omzeilen.

Ook altijd vervelende schoonmoeders? #Neukloterij

 

De wetgeving wou ik het inderdaad nog even over hebben. Zo is er de kansspelbelasting waar jullie rekening mee moesten houden. Prijzen boven de 449 euro worden voor 29% belast door de overheid en dit geldt ook voor prijzen waaraan in het economisch verkeer waarde aan toe te kennen is. Hoe hebben jullie  dit opgelost?

Thomas:  We zorgen ervoor dat degene die we seks lieten hebben met de winnaar van de trekking van de neukloterij niet meer dan dat bedrag kostte. Op social media vertelden we echter een ander verhaal, namelijk dat 29% van de tijd van de winnaar afgestaan moet worden aan de belastingdienst.

Wouter: O ja, dat was prachtig. Ik geloof dat er bij de belastingdienst nog nooit zoveel sollicitaties binnenkwamen als in die periode.

29% kansspelbelasting. De belastingdienst heeft nog nooit zoveel open sollicitaties gehad. #Neukloterij

 

In het begin was er veel ophef over het project en kregen jullie vele scheldpartijen naar jullie hoofd geslingerd op social media. Ik quote: “Vrouwen zijn geen vlees! Thomas en Wouter sterf! teringlijers!! #Neukloterij” Hoe zijn jullie met deze negatieve aandacht om gegaan?

Thomas: Negatieve reclame is ook reclame. Sterker nog ik denk dat een groot deel van ons succes misschien wel is te danken aan het verbale kabaal dat sommige feministische halfmannen op Twitter maakte. Overigens verdwenen de negatieve geluiden eigenlijk volledig toen we duidelijk maakte dat vrouwen ook gewoon mee konden doen. Plotseling was het een briljant progressief idee dat de emancipatie van vrouwen bevorderde.

Wouter: Een aantal gristengekkies bleven overigens wel moeilijk doen. Natuurlijk is het niet leuk om negatieve dingen over jezelf te lezen. Aan de andere kant kregen we zoveel positieve reacties dat dat toch wel het overheersende geluid vormde.

 73 en woon je nog bij je ouders? #Neukloterij

 

Hoe zien jullie de toekomst voor jullie van de neukloterij? Hebben jullie nog uitbreidingsplannen of het idee naar het buitenland te gaan?

Thomas: Het buitenland wordt heel erg lastig in verband met de prostitutiewetten. Duitsland zou misschien nog wel een prachtige markt zijn en we zijn al in gesprek met een potentiële partner om daar iets soortgelijks op te zetten.

Wouter: Tevens werken we momenteel samen met een aantal grote producenten van seksspeeltjes in Nederland. Zo kunnen wij voor de volgende trekking diverse eigen ontworpen troostprijzen aanbieden. Wij denken vooral dat onze tissues enorm gewaardeerd gaan worden door iedereen die niet de hoofdprijs wint.

Deel dit bericht op Twitter of Facebook en maak kans op 1 van de 5 Neukloterij-loten. Maak tevens kans op de officiële Neukloterij PocketPussy: het mooiste cadeau voor in het donker.

boeken bestellen = steunen

Iedere maand steek ik tientallen uren en euro's in De idioot.

Steun dit project en bestel je boeken bij Athenaeum Boekhandel. Kost je niks extra's, levert mij een beetje op. Voor een kop koffie, een boek. Meer over deze samenwerking lees je hier.

maandelijkse nieuwsbrief

Ontvang elke maand interessante inzichten uit het verre verleden en opmerkelijke ideeën uit het heden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.