Een idioot weet vaak meer dan je denkt

Blog

Het nieuwe tv-kijken, welke tv heb jij nodig in huis?

Het nieuwe tv kijken

In de laatste tien jaar is tv kijken drastisch veranderd. Waar we vroeger allemaal een kabel of satelliet hadden om naar onze favoriete programma’s te kijken, gaat tv kijken tegenwoordig vooral via streamingdiensten zoals Canal+. Bovendien zijn we een stuk kritischer geworden in de resolutie die we van onze schermen verlangen. Dit zijn moderne tv’s en zo beslis jij welke je nodig hebt. Benieuwd? Blijf dan lezen !

De smart-TV

Bijna alle nieuwe tv’s die tegenwoordig op de markt gebracht worden zijn smart. Met een smart-TV kun je niet alleen tv kijken via kabel of antenne (wat eigenlijk bijna niemand meer doet), maar kun je ook op internet. De smart-TV biedt een extra menu, waarin je snel kan schakelen naar je favoriete apps die beeld aanbieden, zoals Youtube of streamingdiensten. Een tv die niet smart is, wordt tegenwoordig eigenlijk vaak alleen gebruikt als medium om een HdmI-kabel op aan te sluiten.

De LED-TV

We worden dus steeds kritischer op de scherpte van het beeld waar we naar kijken. Daarom worden beeldschermen van TV’s ook constant vernieuwd. Een LED-TV is een vernieuwing op het klassieke LCD-scherm. Zowel LED als LCD werkt met vloeibare kristallen, maar bij een LED-TV wordt het scherm verlicht met LED-lampen. Wat een prachtig beeld oplevert en bovendien energiezuinig is. Daarnaast kan het tv-scherm hierdoor een stuk dunner geproduceerd worden.

De QLED-TV

Naast LED-tv’s heb je tegenwoordig ook tv’s met een QLED-scherm. Veel mensen denken dat QLED altijd beter is dan LED, maar dat is echt situatie- en smaakafhanekelijk. Bij een QLED-tv wordt het beeld geregeld door zogenoemde nanodots, die prachtige natuurgetrouwe kleuren weer kunnen geven.

De OLED-TV

Bij de OLED-tv geldt wederom: het is niet per se beter dan een LED-tv: dat is situatie- en smaakafhankelijk. OLED-tv’s en QLED-tv’s zijn de nieuwste opties in tv-land. Bij OLED-tv wordt het scherm verlicht met zo’n 8-miljoen kleine ledlampjes, wat wederom prachtig beeld oplevert. Voor het allerscherpste beeld kun je tegenwoordig ook kiezen voor een combinatie van een QLED- en een OLED-techniek. Uiteraard zie je deze techniek wel terug in de prijs.

Previous Article

De kunst van vrijheid: Motorreizen als ultieme avontuur

Next Article

Alles wat je moet weten over harde lenzen

You might be interested in …

Tandwiel kettingen

Zo vind je de beste tandwielkettingen

Tandwielkettingen zijn een essentieel onderdeel van talloze machines en apparaten in diverse industrieën. Bij Kettingtechniek Nederland begrijpen we het belang van hoogwaardige tandwielkettingen voor een soepele werking en optimale prestaties van jouw systemen. In deze […]